PASTISSETS INDIVIDUALS DE CIRERES


Cada cop em costa més publicar entrades. Estic molt vaga, que hi farem!
Malgrat això, segueixo cuinant dolços i de tant en tant faig cosetes interessants que no puc estar-me de compartir amb vosaltres.
Avui us porto uns pastissets boníssims i fàcils de fer. Veureu que els ingredients són fàcils de trobar a qualsevol cuina i podeu substituir les cireres per alguna altra fruita segons la temporada. 
Jo ja n'he fet amb nabius, maduixes, figues i gerds per exemple. 


Ingredients per la base de 6 pastissets:
200 g de farina
100 g de mantega freda
30 ml d'aigua
1 cullerada de sucre

Per al farcit de fruita:
250 g de cireres

6 cullerades de sucre
2 cullerades de maicena

Pel muntatge dels pastissets:
La massa sobrant de les bases
el rovell d'un ou batut


Preparació de la base:
Posar tots els ingredients a la pastodora/batedora i barrejar fins a obtenir una massa homogènia. Estirar amb un rodet i col·locar sobre els motllos. Punxar-la amb una forquilla i posar-hi cigrons o mongetes perquè la massa no pugi mentre es cou.
Coure al forn durant uns 15 minuts a 180ºC . I mentrestant anar preparant el farcit.
Sobrarà massa que utilitzarem per decorar els pastissets.

Preparació del farcit de fruita:
Netejar les cireres, tallar-les per la meitat i treure el pinyol. Col·locar tots els ingredients a la batedora i remenar només fins que el sucre i la maicena s'hagin incorporat. La fruita ha de quedar bastant sencera. Reservar.

Muntatge dels pastissets:
Un cop cuita la base, retirar del foc i abocar el farcit de fruita.
Amb la massa sobrant de les bases, tallar tires estretes i anar col·locant de forma estètica.
Per internet hi ha un munt d'idees... jo que avui anava amb pressa, les he col·locat totalment a la babalà!

Quan tinguem els pastissets muntats, pintar amb el rovell d'ou i coure al forn durant uns 18 minuts a 180 ºC. Retirar del forn un cop cuits i deixar refredar.

A l'hora de servir es pot optar per menjar un cop s'han refredat del tot o emplatar quan encara són tebis amb una mica de crema anglesa per acompanyar.

Comentaris

Entrades populars