STRAWBERRY CRUMBLE CHEESECAKE



Què passa quan preparo una recepta mentre tinc el cap a no sé on?
Doncs que barrejo dues receptes i jo tan feliç! Sort que sense voler-ho m'ha sortit un pastís 100% recomanable.
Volia preparar un cheesecake i em vaig trobar preparant part d'una recepta de crumble, així que sobre la marxa vaig decidir experimentar i fer un 2x1.
La veritat és que el resultat va ser espectacular i de ben segur que a casa repetirem aquest pastís. Mireu si el vàrem trobar bo, que va durar un únic dia i això que només érem dos comensals!

La recepta no és gens difícil, però en ser un pastís de quatre capes, el procés és una mica lent.

Ingredients:
Per al pa de pessic:
1 ou
2 cullerades de sucre
1 cullerada de sucre invertit (es pot substituir per mel)
4 cullerades de farina

Per la base de maduixes:
100 g de maduixes (tallades a trossets)
150 g de maduixes
50 g de sucre
35 ml d'aigua
1 culleradeta d'extracte de vainilla
suc de mitja llimona

Per al cheesecake:
300 g de formatge tipus philadelphia
250 g de mascarpone
1 iogurt natural
3 cullerades de maicena
3 ous
90 g de sucre
1 culleradeta d'extracte de vainilla

Per al crumble:
100 g de farina sense llevat
100 de sucre
1 cullerada de llet
50 g de mantega mig desfeta



Preparació:
Per un motllo de 20 cms

Escalfar el forn a 180ºC. A dalt i a baix.

Anirem treballant segons aquest ordre:

Per la base de maduixes farem un coulis:
Rentar i tallar els 150 g de maduixes i posar en un bol juntament amb el suc de la llimona.
Mentrestant posar a coure l'aigua i el sucre fins que arranqui a bullir i deixar al foc uns tres minuts més remenant perquè no s'enganxi el sucre. Afegir la vainilla, remenar i retirar del foc.
Abocar al bol de les maduixes i triturar-ho tot. Afegir la resta de maduixes (els 100 g) i reservar.

Per al pa de pessic:
Batre els ous juntament amb el sucre fins que espumegi. Afegir el sucre invertit o la mel i tornar a barrejar. Abocar la farina i acabar de remenar-ho tot. Abocar al motllo i coure al forn durant uns 12 minuts. Retirar del forn i abocar la barreja de les maduixes. Reservar.

Per al crumble:
Posar en un bol tots els ingredients i barrejar amb les mans fins a obtenir una mena d'engrunes. Reservar.

Per al cheesecake:
Abocar el iogurt en un bol i barrejar. Afegir la maicena i el sucre i tornar a barrejar. Abocar els dos formatges i tornar a barrejar. Afegir l'extracte de vainilla. Per acabar, abocar els ous, d'un en un mig batuts, barrejant bé cada vegada abans d'abocar el següent. Un cop està tot ben integrat abocar sobre la capa de maduixes de mica en mica. Coure al forn durant 15 minuts. Passat aquest temps, baixar la temperatura a 130ºC i coure durant 15 minuts més.
Obrir el forn i sense treure el pastís, abocar-hi el crumble per sobre. Tancar de nou el forn i coure durant 45 minuts més.
Per acabar, canviar la funció del forn a gratinar només a dalt uns 10 minuts.
Un cop passat el temps de cocció, apagar el forn i deixar refredar el pastís dins del forn amb la porta un xic oberta. S'ha de deixar fins que es refredi del tot.
Tapar amb film per evitar que agafi males olors i deixar un mínim de 6 hores refredant a la nevera abans de desemmotllar.

Si us agrada el cheesecake i el crumble aquesta recepta no us deixarà indiferents!






Comentaris

Entrades populars