GALETES DE XOCOLATA PER DECORAR


 Aquesta és una d'aquelles receptes (que podeu trobar dins de l'apartat bàsics) que crec que és força útil tenir-la a l'abast si sou aficionats a la rebosteria creativa. Segur que tard o d'hora us pot sorgir la necessitat d'haver de decorar galetes i no totes les receptes serveixen.

Jo gairebé sempre faig servir aquesta recepta de mantega. Però si sou amants de la xocolata o simplement necessiteu unes galetes fosques perquè penseu que són més adients per una decoració concreta, aquesta recepta d'avui us anirà de meravella!


 Ingredients:
250 g de mantega a temperatura ambient
250 g de sucre normal
550 g de farina 
1 ou gran a temperatura ambient
6 cullerades de xocolata en pols sense sucre
1 cullerada d'extracte de vainilla
1 polsim de sal

Preparació:
Batre amb una batedora elèctrica la mantega juntament amb el sucre fins que la barreja blanquegi. Afegir l'extracte de vainilla, la sal (ajuda a potenciar el gust de la xocolata) i l'ou (batut, per facilitar la seva integració amb la resta d'ingredients) i seguir batent. Un cop tenim tots els ingredients ben integrats, anirem afegint la xocolata i la farina a cullerades sense deixar de batre fins que tinguem la massa preparada.

Preparar la massa per tallar-la amb els talladors:
Donar a la massa forma rodona i tallar-la en trossos iguals. Estirar cada un d'ells amb un rodet fins a obtenir un gruix d'uns 4-5 mms. Guardar a la nevera entre papers de fornejar un mínim d'un parell d'hores perquè la massa endureixi.
Un cop freda ja la podem tallar al nostre gust.
Coure al forn preescalfat a 180ºC  durant uns 12-15 minuts, depenent de la mida de les galetes. Deixar reposar i refredar sobre una graella perquè no agafin humitat per sota.


Un cop fredes, us les podeu menjar sense necessitat de decorar perquè el sabor a xocolata és boníssim... però reconec que decorades queden moníssimes!!


Comentaris

Entrades populars