ÉCLAIRS


Quan de petita sortia a passejar amb la meva avia, sovint acabàvem dins d'una pastisseria i jo sempre demanava "un pal de trufa".
Ara, després de molts anys conec el seu veritable nom, éclair.

Aquestes postres em transporten a la meva infància... quan la trufa m'arribava fins a les orelles!

No fa gaire, vaig fer-ne a casa i la veritat és que no són gens complicats de fer i són boníssims.
La recepta és del llibre Tentaciones de chocolate d'Arnaud Delmontiel y David Batty.
Me'l va regalar la Júlia (amb ajuda de la seva tieta Eva)

Ingredients per 8 éclairs:
100 g de mantega
125 ml de llet
125 ml d'aigua
140 g de farina
3 ous
1 cullerada de sucre
1 polsim de sal

Ingredients del farcit de trufa:
200 g de xocolata negra de fondre
200 ml de nata de muntar

Ingredients del farcit de nata:
400 ml de nata per muntar
sucre al gust

Per decorar:
Sucre glass
Part del ganache que prepararem pel farcit (explicat més endavant)


Preparació:
Escalfar el forn a 220ºC
Posar en un caço l'aigua, la llet, la mantega, la sal i el sucre i esperar a que arranqui a bullir. Retirar del foc, afegir la farina i remenar. Esperar a que la massa refredi a temperatura ambient. Afegir els ous batuts, d'un en un, esperant que cada ou s'hagi integrat abans d'afegir el següent i batre fins aconseguir una massa homogènia.
Col·locar en una màniga pastissera amb una boquilla rodona llisa tipus 2M. Fer 8 xurros a sobre d'una safata de forn (amb paper de fornejar o un silicona).
Coure al forn de la següent manera, per intentar que un cop fets baixin el menys possible:
10 minuts a 220ºC
10 minuts a 180ºC
5 minuts a 120 ºC
10 minuts amb el forn apagat i la porta lleugerament oberta.

Deixar refredar a temperatura ambient a sobre d'una graella per poder facir-los.

Preparació de la trufa:
Posar al foc la nata fins que arranqui a bullir. Retirar, incorporar la xocolata a trossets, deixar reposar un parell de minuts i després remenar bé. Reservar a temperatura ambient la quantitat necessària (a ull) per decorar la meitat dels éclairs.
La resta de preparació la portarem a la nevera o fins i tot un estoneta al congelador perquè refredi del tot. Un cop ben freda, batre-la amb una batedora elèctrica uns minuts perquè agafi la textura de trufa.

Preparació de la nata muntada:
Abocar la nata ben freda en un bol i batre amb una batedora elèctrica. Anar afegint el sucre al gust a mida que va augmentant. Per tenir una orientació, amb la Kitchen Aid són uns 4 minuts.

Muntatge dels éclairs:
Tallar-los per la meitat. Empolvorar 4 de les tapes amb sucre glass. Reservar.
Farcir la meitat dels éclairs amb nata muntada. Si ho fem amb una màniga pastissera quedarà més professional!
La resta els farcirem amb la trufa.
Tapar-los. Les tapes amb sucre per els de nata i els de xocolata, un cop muntats, els regarem amb la xocolata que havíem reservat.


Només queda servir-los i gaudir!


Comentaris

Entrades populars