BUNYOLS DE LA IAIA DOLORS


De petita, a casa era habitual veure a la meva avia amb un davantal,  remenar entre farina, sucre i estris de cuina.

Algunes tardes d'hivern es posava davant dels fogons amb la paella pel mànec, mentre amb l'altra mà anava abocant massa per fer bunyols. I jo allà, fent veure que ajudava i observava, només esperava el moment de distracció per tastar la primera remesa ben calentona!!

Ara, amb els anys, no tinc aquella recepte original, però he trobat una variació prou correcte... 

Ingredients:
200 grs. de farina amb llevat
30 grs. de sucre
1 ou mitja
300 ml. de llet
1 pesic de sal
1 rajolí de cointreau
ratlladura de taronja
oli de gira-sol (per fregir)
sucre glass o normal per decorar.

Preparació:
1. Barrejar la farina, el sucre, la sal i passar pel sedàs. Reservar.
2. Batre la llet, l'ou, el licor fins lligar-ho tot, després abocar la ratlladura de taronja i tornar a barrejar.
3. Afegir els ingredients secs a la barreja i remenar-ho bé.
4. Abocar-ho tot a un biberó (envàs de ketchup, amb una boca més aviat fina,per exemple)
5. Escalfar l'oli a la paella.
6. Anar dibuixant espirals o rodones a la paella i esperar a que estiguin roses per retirar del foc.
7. Deixar reposar mentre refreden a un paper de cuina perquè absorbeixi l'excés d'oli.
8. Tirar el sucre triat per sobre abans d'emplatar. 


Bon profit.

Comentaris

Entrades populars